Mexické fazule
Kategória: 
Trochu masti alebo 2 až 3 lyžice oleja, 3 vajcia, 2 konzervy fazule v paradajkovej omáčke s označením BARBECUE, 1 konzervu sladkej kukurice, 2 domáce klobásky, 1 väčší paradajkový pretlak, 1 veľkú alebo 2 menšie cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 balenie zelených olív, 1 malú červenú papriku, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 ČL kari korenia, 1 ČL soli, 1 ČL tymiánu, 1 ČL čierneho korenia, 1 ČL feferónovej pasty, štipku šafránu, 100g údeného syra, zväzok petržlenovej vňate

Mexické fazule - príprava

    Na hlbokej panvici rozpálime olej a vložíme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak.
    Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Keď začne púšťať šťavu, postupne pridávame kari korenie, sójovú omáčku, paradajkový pretlak, kukuricu, šafrán a zmes posypeme trochou čierneho korenia.
    Všetko zalejeme fazuľovými konzervami a pridáme olivy nakrájané na kolieska.
    Podľa chuti dochutíme feferónovou pastou.
    Pridáme tymián a nakrájanú papriku.
    Zmes posolíme, posypeme strúhaným syrom a nakrájanou petržlenovou vňaťou.
    Podávame s volským okom a s chlebom alebo pečivom.
Top