Anízovo - citrónové kurča
Kategória: 
1 väčšie kurča, 3 lyžice masla, 2 čajové lyžičky celého anízu, 2 až 3 čajové lyžičky cukru, 1 pór, 500 g malých zemiakov, 1 viazanička petržlenovej vňate, 20 g vykôstkovaných tmavých olív, 1 citrón, šťava z jedného citróna, 250 ml hydinového vývaru, mleté čierne korenie, soľ.

Anízovo - citrónové kurča - príprava

    Kurča umyjeme, osušíme a rozrežeme na 8 častíteda 4 porcie. Posypeme soľou a korením.
    Na panvici rozpustíme 2 lyžice masla a kurča na ňom po častiach opečieme a odložíme na teplé miesto.
    Výpek rozriedime šťavou z citróna, pridáme cukor, aníz a za stáleho miešania krátko povaríme.
    Prilejeme hydinový vývar a niekoľkokrát necháme prevrieť. Potom očistíme zemiaky a prerežeme ich na štvrťky.
    Opečieme ich na zvyšnom masle a posolíme.
    Očistený pór nakrájame na malé kolieska.
    Zemiaky dáme do jenského skla a primiešame olivy a pór. Navrch položíme kurča a zalejeme hydinovým vývarom.
    Citrón olúpeme, umyjeme, rozdelíme na mesiačiky a vložíme medzi kúsky kuraťa.
    Pečieme prikryté v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 30 až 40 minút, posledných 15 minút pečieme odokryté.
    Podávame posypané nadrobno nakrájanou petrželenovou vňaťou.
Top