Šalát s čínskou kapustou
Kategória: 
1 šalátová uhorka, 3 paradajky, 1 cibuľa, 1 zelená paprika, olivy, čínska kapusta, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička citrónovej štavy, 100 g sterilizovaných šampiňónov, 3 natvrdo uvarené vajcia, 2 lyžice bieleho jogurtu, 1 lyžica kyslej pochúťkovej smotany, kôpor

Šalát s čínskou kapustou - príprava

    Umytú šalátovú uhorku pokrájame na tenké kolieska a vložíme do misy s nakrájanou kapustou.
    Pridáme umyté pokrájané paradajky, nadrobno pokrájanú cibuľu, pokrájanú papriku, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame.
    Šampiňóny scedíme, podľa potreby pokrájame na plátky, pridáme do šalátu a premiešame.
    Dve uvarené vajcia pokrájame, vmiešame do šalátu, všetko polejeme bielym jogurtom rozmiešaným s kyslou smotanou, posypeme pokrájaným kôprom a ozdobíme tretím ošúpaným pokrájaným vajíčkom.
Top