Empanadas pečené v rúre
Kategória:
1 kg múky , 1/4 kg masti (tuku),
2 vajcia , 1 šálka mlieka,
1 1/2 pololivkovej lyžice soli (zarovnaná) , 1/4 šálky vody
Mäsová plnka:
3/4 kg. mletého mäsa , 1/4 kg masti,
8 cibúľ pokrájaných na drobno,
4 vajíčka uvarených na tvrdo,
okolo 15 olív ,100 gr. hrozienok,
červenú papriku,
kmín
Empanadas pečené v rúre - príprava
Príprava cesta:
Na doske spojiť suchý material
V miske rozmiešať masť (tuk) s dvomi vajíčkami, pridať mlieko a vodu.
Túto zmes potom spojiť s múkou až bude cesto mäkké a hladké. Prikryť ho utierkou na 10 minút.
Mäsová plnka:
Pokrájať na drobno cibulu.
Smažiť na masti (tuku) do zlata , pridať zomleté či na drobno pokrájané mäsko, hneď pridať korenie: červená paprika, rasca, korenie a soľ.
Dobre premiešať a nechať dusiť, až mäsko je mäkké na slabom ohni.
Potom pridať trochu maizeny rozmiešanej v polovici šálky vody, a nechat variť tak 3 min.
Záverečná úprava:
Cesto sa vyvaľká na tenko.
Pomocou plytkého taniera vykrojiť kruhy, môžeme použiť ostrôžku.
Na kruh cesta - plnka: 1 PL mäsovej plnky; ¼ vajíčka natvrdo; 1 oliva a zmäknuté hrozienka - množstvo podľa chuti.
Okraje cesta navlhčíme prstom po celom okraji, cesto preložíme a pevne pritlačíme.
Okraje opäť navlhčíme a prehneme smerom nahor a znovu pritlačíme, aby sa piroh neotvoril.
Piroh potrieme rozšľahaným vajíčkom a prepichneme špáradlom, aby nevytiekla šťava z vnútra.
Dáme piecť do vyhriatej rúry tak na 20 min., ale je potrebné kontrolovať…
Kategória:
1 kg múky , 1/4 kg masti (tuku),
2 vajcia , 1 šálka mlieka,
1 1/2 pololivkovej lyžice soli (zarovnaná) , 1/4 šálky vody
Mäsová plnka:
3/4 kg. mletého mäsa , 1/4 kg masti,
8 cibúľ pokrájaných na drobno,
4 vajíčka uvarených na tvrdo,
okolo 15 olív ,100 gr. hrozienok,
červenú papriku,
kmín
Empanadas pečené v rúre - príprava
Príprava cesta:
Na doske spojiť suchý material
V miske rozmiešať masť (tuk) s dvomi vajíčkami, pridať mlieko a vodu.
Túto zmes potom spojiť s múkou až bude cesto mäkké a hladké. Prikryť ho utierkou na 10 minút.
Mäsová plnka:
Pokrájať na drobno cibulu.
Smažiť na masti (tuku) do zlata , pridať zomleté či na drobno pokrájané mäsko, hneď pridať korenie: červená paprika, rasca, korenie a soľ.
Dobre premiešať a nechať dusiť, až mäsko je mäkké na slabom ohni.
Potom pridať trochu maizeny rozmiešanej v polovici šálky vody, a nechat variť tak 3 min.
Záverečná úprava:
Cesto sa vyvaľká na tenko.
Pomocou plytkého taniera vykrojiť kruhy, môžeme použiť ostrôžku.
Na kruh cesta - plnka: 1 PL mäsovej plnky; ¼ vajíčka natvrdo; 1 oliva a zmäknuté hrozienka - množstvo podľa chuti.
Okraje cesta navlhčíme prstom po celom okraji, cesto preložíme a pevne pritlačíme.
Okraje opäť navlhčíme a prehneme smerom nahor a znovu pritlačíme, aby sa piroh neotvoril.
Piroh potrieme rozšľahaným vajíčkom a prepichneme špáradlom, aby nevytiekla šťava z vnútra.
Dáme piecť do vyhriatej rúry tak na 20 min., ale je potrebné kontrolovať…
Na doske spojiť suchý material
V miske rozmiešať masť (tuk) s dvomi vajíčkami, pridať mlieko a vodu.
Túto zmes potom spojiť s múkou až bude cesto mäkké a hladké. Prikryť ho utierkou na 10 minút.
Mäsová plnka:
Pokrájať na drobno cibulu.
Smažiť na masti (tuku) do zlata , pridať zomleté či na drobno pokrájané mäsko, hneď pridať korenie: červená paprika, rasca, korenie a soľ.
Dobre premiešať a nechať dusiť, až mäsko je mäkké na slabom ohni.
Potom pridať trochu maizeny rozmiešanej v polovici šálky vody, a nechat variť tak 3 min.
Záverečná úprava:
Cesto sa vyvaľká na tenko.
Pomocou plytkého taniera vykrojiť kruhy, môžeme použiť ostrôžku.
Na kruh cesta - plnka: 1 PL mäsovej plnky; ¼ vajíčka natvrdo; 1 oliva a zmäknuté hrozienka - množstvo podľa chuti.
Okraje cesta navlhčíme prstom po celom okraji, cesto preložíme a pevne pritlačíme.
Okraje opäť navlhčíme a prehneme smerom nahor a znovu pritlačíme, aby sa piroh neotvoril.
Piroh potrieme rozšľahaným vajíčkom a prepichneme špáradlom, aby nevytiekla šťava z vnútra.
Dáme piecť do vyhriatej rúry tak na 20 min., ale je potrebné kontrolovať…