Zapečené rezne s chrenom, marhuľami a syrom
Kategória:
vykostené karé (množstvo podľa potreby, treba rátať minimálne 2 ks na osobu),
soľ,
mleté čierne korenie,
sladkokyslý chren (podľa potreby),
marhule (čerstvé alebo zavárané),
plátky eidam-u (alebo iný syr - aj údený, podľa vlastnej chuti),
olej (alebo masť),
petržlenová vňať (na ozdobu)
múka hrubá (trošku).
Zapečené rezne s chrenom, marhuľami a syrom - príprava
Mäso nakrájame na rezne (nie veľmi tenké, ale ani hrubé), jemne naklepeme, osolíme, okoreníme (chvíľu necháme vsiaknuť soľ), poprášime z jednej strany múkou a pomúčenou stranou vložíme do vyhriateho tuku (olej, alebo masť).
Opekáme z každej strany asi 3 - 5 min. (podľa hrúbky rezňov).
Opečené rezne rozložíme na plech a na každý z nich natrieme jednu lyžicu chrenu, položíme 2 polovičky marhulí, zakryjeme plátkom syra a dáme do horúcej rúry zapiecť (stačí toľko, kým syr zmäkkne a začína sa roztekať).
Podávame s hranolkami a kopčekom ryže, ale možno podávať iba s hranolkami, ryžou (ryžu na tanieri možno posypať strúhaným kokosom - dostane výbornú chuť), alebo so zemiakovým pyré.
Kategória:
vykostené karé (množstvo podľa potreby, treba rátať minimálne 2 ks na osobu),
soľ,
mleté čierne korenie,
sladkokyslý chren (podľa potreby),
marhule (čerstvé alebo zavárané),
plátky eidam-u (alebo iný syr - aj údený, podľa vlastnej chuti),
olej (alebo masť),
petržlenová vňať (na ozdobu)
múka hrubá (trošku).
Zapečené rezne s chrenom, marhuľami a syrom - príprava
Mäso nakrájame na rezne (nie veľmi tenké, ale ani hrubé), jemne naklepeme, osolíme, okoreníme (chvíľu necháme vsiaknuť soľ), poprášime z jednej strany múkou a pomúčenou stranou vložíme do vyhriateho tuku (olej, alebo masť).
Opekáme z každej strany asi 3 - 5 min. (podľa hrúbky rezňov).
Opečené rezne rozložíme na plech a na každý z nich natrieme jednu lyžicu chrenu, položíme 2 polovičky marhulí, zakryjeme plátkom syra a dáme do horúcej rúry zapiecť (stačí toľko, kým syr zmäkkne a začína sa roztekať).
Podávame s hranolkami a kopčekom ryže, ale možno podávať iba s hranolkami, ryžou (ryžu na tanieri možno posypať strúhaným kokosom - dostane výbornú chuť), alebo so zemiakovým pyré.
Opekáme z každej strany asi 3 - 5 min. (podľa hrúbky rezňov).
Opečené rezne rozložíme na plech a na každý z nich natrieme jednu lyžicu chrenu, položíme 2 polovičky marhulí, zakryjeme plátkom syra a dáme do horúcej rúry zapiecť (stačí toľko, kým syr zmäkkne a začína sa roztekať).
Podávame s hranolkami a kopčekom ryže, ale možno podávať iba s hranolkami, ryžou (ryžu na tanieri možno posypať strúhaným kokosom - dostane výbornú chuť), alebo so zemiakovým pyré.