Šťastíčko
400 g chudého bravčového mäsa (stehno, pliecko, karé b. k.), 3 žĺtky alebo 1 žĺtok a 1 celé vajíčko, 1 ČL soli, 1 ČL práškového cukru, 1 ČL kari korenia, 1 PL magi, 5 PL oleja, môže byť aj štipka chilli korenia, 1/2 ČL červenej papriky, 1 veľká cibuľa.

Šťastíčko - príprava

    Deň pred podávaním si nakrájame cibuľu na drobno, mäso na rezance a dáme to spolu do hlbšej misky.
    Pridáme ostatné prísady, poriadne premiešame a zakryté vložíme do chladničky na 24 hodín.
    Počas tohto času raz alebo dvakrát premiešame.
    Na druhý deň na panvici rozohrejeme trochu oleja a jednu porciu prudko opekáme asi 5 až 7 minút.
    Podávame s hranolkami, alebo opečenými zemiakmi.
Top