Srbské bravčové mäso
400 g bravčového stehna, 60 g oleja, 50 g cibule, mletá červená paprika, 100 g zeleninovej papriky, 10 g hladkej múky, 100 g rajčiakov, soľ, 2 dl sladkej smotany

Srbské bravčové mäso - príprava

    Bravčové stehno rozrežeme na štyri rezne, naklepeme a na rozpálenom oleji prudko po oboch stranách opečieme.
    Opečené mäso vyberieme, do oleja dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, opražíme ju, pridáme červenú papriku a na rezance pokrájanú zeleninovú papriku.
    Všetko zaprášime múkou, pridáme pokrájané rajčiaky, opečené rezne, soľ, podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
    Keď je mäso mäkké, znovu ho vyberieme, do šťavy prilejeme smotanu a rozhabarkovanou múkou, povaríme a do hotovej šťavy vložíme udusené rezne.
    Podávame s dusenou ryžou.
Top