Odpaľované venčeky
ĽahkýLacný
Varenie
Kategória:
Odpaľované venčeky robím rada. Z jednej dávky je veľa koláčikov, takže sa všetci pekne podelíme.
Ingrediencie
Pre 6 Osoba(y)
Suroviny
- 0.5 L vody
- 180 g Cera
- 280 g hladkej múky
- 8 vajec
Odpaľované venčeky - príprava
½ l vody,180 g Cera. Spolu povariť, kým sa Cera nerozpustí,
primiešať 280 g hladkej múky za stáleho miešania, vznikne hladká kaša.
Do vychladnutého postupne vmiešať 8 vajec, nechať cesto odpočinúť.
Pomocou cukrárskeho sáčku alebo lyžicou formovať na plech. Najskôr piecť na 250°C, keď „vyskočia“, stíšiť na 170°C a nechať dobre prepiecť (určite 30 minút). Rúru neotvárať! – splasnú!
Podobné recepty
Ľahký
Lacný
Varenie
Kategória:
Odpaľované venčeky robím rada. Z jednej dávky je veľa koláčikov, takže sa všetci pekne podelíme.
Ingrediencie
Pre 6 Osoba(y)
Suroviny
- 0.5 L vody
- 180 g Cera
- 280 g hladkej múky
- 8 vajec
Odpaľované venčeky - príprava
½ l vody,180 g Cera. Spolu povariť, kým sa Cera nerozpustí,
primiešať 280 g hladkej múky za stáleho miešania, vznikne hladká kaša.
Do vychladnutého postupne vmiešať 8 vajec, nechať cesto odpočinúť.
Pomocou cukrárskeho sáčku alebo lyžicou formovať na plech. Najskôr piecť na 250°C, keď „vyskočia“, stíšiť na 170°C a nechať dobre prepiecť (určite 30 minút). Rúru neotvárať! – splasnú!
primiešať 280 g hladkej múky za stáleho miešania, vznikne hladká kaša.
Do vychladnutého postupne vmiešať 8 vajec, nechať cesto odpočinúť.
Pomocou cukrárskeho sáčku alebo lyžicou formovať na plech. Najskôr piecť na 250°C, keď „vyskočia“, stíšiť na 170°C a nechať dobre prepiecť (určite 30 minút). Rúru neotvárať! – splasnú!