Bravčové mäso zapekané so zemiakmi
ĽahkýLacný
Kategória:
Klasické, jednoduché jedlo z bravčového mäsa vhodné ako obed alebo večera.
Ingrediencie
Pre 1 Osoba(y)
Suroviny
- 600 g bračové karé alebo stehno
- 1 kg zemiakov
- 1 ks cibuľa
- soľ
- paprika
- čierne korenie
- vegeta
- vorchestrová omáčka
- slanina
Bravčové mäso zapekané so zemiakmi - príprava
Rezne naklepeme, posolíme, posypeme paprikou, čiernym korením, vegetou a vorchesterskou omáčkou. Uložíme na seba a dáme na 2 hodiny do chladu.
Zemiaky očistíme a nakrájame na 0/5 cm krúžky.
Misu z jenského skla vymastíme olejom a postupne ukladáme, naspodok zemiaky, vrstvu koliečok z cibule, mäso.
Postup opakujeme tak, aby na vrchu zostali zemiaky.
Na vrch dáme tenké prúžky slaniny.
Prikryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu.
Podávame so zeleninovým šalátom a s Tzatzikami.
Podobné recepty
Ľahký
Lacný
Kategória:
Klasické, jednoduché jedlo z bravčového mäsa vhodné ako obed alebo večera.
Ingrediencie
Pre 1 Osoba(y)
Suroviny
- 600 g bračové karé alebo stehno
- 1 kg zemiakov
- 1 ks cibuľa
- soľ
- paprika
- čierne korenie
- vegeta
- vorchestrová omáčka
- slanina
Bravčové mäso zapekané so zemiakmi - príprava
Rezne naklepeme, posolíme, posypeme paprikou, čiernym korením, vegetou a vorchesterskou omáčkou. Uložíme na seba a dáme na 2 hodiny do chladu.
Zemiaky očistíme a nakrájame na 0/5 cm krúžky.
Misu z jenského skla vymastíme olejom a postupne ukladáme, naspodok zemiaky, vrstvu koliečok z cibule, mäso.
Postup opakujeme tak, aby na vrchu zostali zemiaky.
Na vrch dáme tenké prúžky slaniny.
Prikryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu.
Podávame so zeleninovým šalátom a s Tzatzikami.
Zemiaky očistíme a nakrájame na 0/5 cm krúžky.
Misu z jenského skla vymastíme olejom a postupne ukladáme, naspodok zemiaky, vrstvu koliečok z cibule, mäso.
Postup opakujeme tak, aby na vrchu zostali zemiaky.
Na vrch dáme tenké prúžky slaniny.
Prikryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu.
Podávame so zeleninovým šalátom a s Tzatzikami.