Klasický, vláčny zemiakový šalát na každú príležitosť.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
suroviny
1 ks majonéza
1 ks tatarská omáčka
2 ks šľahačky na šľahanie
1 kg zemiakov uvarených v šupke
1 fľaša sterilizovaných uhoriek
5 ks uvarených mrkiev
300 g sterilizovaneho hrášku
300 g sterilizovanej kukurice
5 ks natvrdo uvarených vajec
2 ks cibule
1 lyžica plnotučnej horčice
sol, korenie
Majonézový zemiakový šalát so smotanou - príprava
Zemiaky uvaríme v šupke (najlepšie deň dopredu), olúpeme a na mriežkovanom pretláčadle ich pretlačíme.
Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu (túto môžeme vopred zaliať vriacou vodou a scediť), na kocky nakrájané sterilizované uhorky, mrkvu, hrášok, kukuricu a soľ.
Ďalej pridáme trošku z uhorkovej vody 0.5 dcl, 2 šľahačky, majonézu a tatarskú omáčku, natvrdo uvarené a na kocky pokrájané vajcia.
Všetko dobre premiešame a necháme v chlade odležať.