Bôčiková roláda
1,1/2 kg prerasteného bravčového bôčika , 250 g sladkej smotany , 150 g šunkovej salámy , 7 vajec, 2 kapie (môžu byť i sterilizované), štipka postrúhaného muškátového orieška , petržlenová vňať , olej , 1 lyžička vegety , 1 lyžička soli

Bôčiková roláda - príprava

    Mäso pomelieme, pridáme smotanu, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, vegetu a soľ.
    Celú hmotu dobre prepracujeme a uložíme na 24 hodín do chladničky.
    Na druhý deň rozotrieme mäsovú hmotu na igelitovú fóliu. Navrch poukladáme šunkovú salámu a praženicu.
    Tú pripravíme z vajec, soli a oleja.
    Primiešame na kúsky pokrájanú kapiu a poseka nú petržlenovú vňať.
    Pomocou igelitovej fólie zvinieme celú hmotu do rolády a preložíme do pekáča.
    Na dno môžeme položiť alobal.
Top