Baba s údeným mäsom
1 000 g bravčového údeného mäsa, 250 g domácej klobásy, 100 g slaniny, 250 ml vývaru,, 10 ks žemlí, 6 vajec, petržlenová vňať, cibuľa, mleté čierne korenie, soľ

Baba s údeným mäsom - príprava

    Mäso, klobásu a slaninu uvaríme domäkka, žemle pokrájame
    na väčšie kocky a zalejeme vývarom.
    Pridáme na kúsky pokrájané mäso a klobásu.
    Ochutíme korením, soľou a muškátovým orieškom.
    Pridáme opraženú slaninu a 5 žĺtkov, ktoré rozmiešame
    vo vlažnom vývare.
    Všetko spolu premiešame.
    Na zjemnenie chuti vmiešame do hmoty vyšľahané bielky
    z 5 vajec.
    Do vymasteného pekáča vložíme hmotu a povrch potrieme rozšľahaným vajcom.
    Babu pečieme, kým nie je ružová.
    Najchutnejšia je teplá, ale výborne chutí i studená.
Top