Mleté mäso vcelku v ryžovom župane
Kategória:
175g okrúhlej ryže, 400g mletého mäsa, 4 lyžice ovsených vločiek, 3 lyžice pikantnej sójovej omáčky, 2 lyžičky oleja, 4 lyžičky suchého sherry, 1 vajce, 1/2l mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 250g póru, 250g mrkvy, 75g nakladaného ďumbiera, 125g šampiónov, 1/8 l zeleninového vývaru
Mleté mäso vcelku v ryžovom župane - príprava
Ryžu nasypeme do prevareného mlieka a 30 min. povaríme. Mäso zmiešame s ovsenými vločkami, dvoma lyžicami sójovej omáčky a dvoma lžičkami sherry, žĺtkom, osolíme a okoreníme.
125g bledého póru a ďumbier nakrájame najemno a primiešame k mäsu.
Vyformujeme do tvaru bochníka.
Bielok a ½ lyžičky soli vyšľaháme do tuhého snehu
a vmiešame do teplej ryže.
Na plechu vytvoríme tenkú vrstvu ryžovej hmoty, na ňu uložíme bochník mäsa, obalíme zvyšnou ryžou, jemne pritláčame.
Pečieme v strede rozohriatej rúre.
Mrkvu, huby a 125g póru nakrájame na tenké kolieska
a postupne na oleji podusíme.
Podlejeme vývarom, pridáme lyžicu sójovej omáčky a 2 lyžice sherry.
Prikryjeme a dusíme.
Dochutíme.
Podobné recepty
Kategória:
175g okrúhlej ryže, 400g mletého mäsa, 4 lyžice ovsených vločiek, 3 lyžice pikantnej sójovej omáčky, 2 lyžičky oleja, 4 lyžičky suchého sherry, 1 vajce, 1/2l mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 250g póru, 250g mrkvy, 75g nakladaného ďumbiera, 125g šampiónov, 1/8 l zeleninového vývaru
Mleté mäso vcelku v ryžovom župane - príprava
Ryžu nasypeme do prevareného mlieka a 30 min. povaríme. Mäso zmiešame s ovsenými vločkami, dvoma lyžicami sójovej omáčky a dvoma lžičkami sherry, žĺtkom, osolíme a okoreníme.
125g bledého póru a ďumbier nakrájame najemno a primiešame k mäsu.
Vyformujeme do tvaru bochníka.
Bielok a ½ lyžičky soli vyšľaháme do tuhého snehu
a vmiešame do teplej ryže.
Na plechu vytvoríme tenkú vrstvu ryžovej hmoty, na ňu uložíme bochník mäsa, obalíme zvyšnou ryžou, jemne pritláčame.
Pečieme v strede rozohriatej rúre.
Mrkvu, huby a 125g póru nakrájame na tenké kolieska
a postupne na oleji podusíme.
Podlejeme vývarom, pridáme lyžicu sójovej omáčky a 2 lyžice sherry.
Prikryjeme a dusíme.
Dochutíme.
125g bledého póru a ďumbier nakrájame najemno a primiešame k mäsu.
Vyformujeme do tvaru bochníka.
Bielok a ½ lyžičky soli vyšľaháme do tuhého snehu
a vmiešame do teplej ryže.
Na plechu vytvoríme tenkú vrstvu ryžovej hmoty, na ňu uložíme bochník mäsa, obalíme zvyšnou ryžou, jemne pritláčame.
Pečieme v strede rozohriatej rúre.
Mrkvu, huby a 125g póru nakrájame na tenké kolieska
a postupne na oleji podusíme.
Podlejeme vývarom, pridáme lyžicu sójovej omáčky a 2 lyžice sherry.
Prikryjeme a dusíme.
Dochutíme.