Mleté mäso vcelku v ryžovom župane
175g okrúhlej ryže, 400g mletého mäsa, 4 lyžice ovsených vločiek, 3 lyžice pikantnej sójovej omáčky, 2 lyžičky oleja, 4 lyžičky suchého sherry, 1 vajce, 1/2l mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 250g póru, 250g mrkvy, 75g nakladaného ďumbiera, 125g šampiónov, 1/8 l zeleninového vývaru

Mleté mäso vcelku v ryžovom župane - príprava

    Ryžu nasypeme do prevareného mlieka a 30 min. povaríme. Mäso zmiešame s ovsenými vločkami, dvoma lyžicami sójovej omáčky a dvoma lžičkami sherry, žĺtkom, osolíme a okoreníme.
    125g bledého póru a ďumbier nakrájame najemno a primiešame k mäsu.
    Vyformujeme do tvaru bochníka.
    Bielok a ½ lyžičky soli vyšľaháme do tuhého snehu
    a vmiešame do teplej ryže.
    Na plechu vytvoríme tenkú vrstvu ryžovej hmoty, na ňu uložíme bochník mäsa, obalíme zvyšnou ryžou, jemne pritláčame.
    Pečieme v strede rozohriatej rúre.
    Mrkvu, huby a 125g póru nakrájame na tenké kolieska
    a postupne na oleji podusíme.
    Podlejeme vývarom, pridáme lyžicu sójovej omáčky a 2 lyžice sherry.
    Prikryjeme a dusíme.
    Dochutíme.
Top