Koložvárska kapusta
600 g bravčového pliecka , 100 g cibule , 40 g masti, mletá červená paprika , soľ , mleté čierne korenie , 600 g kyslej kapusty , 250 g ryže , 200 g vareného údeného bôčika , 250 g klobásy , 3 dcl kyslej smotany.

Koložvárska kapusta - príprava

    Bravčové pliecko opláchneme a pokrájame na kocky.
    Cibuľu nadrobno pokrájame a opražíme na masti.
    Pridáme papriku, pokrájané mäso, osolíme a okoreníme.
    Za občasného podlievania horúcou vodou udusíme do mäkka. Kyslú kapustu udusíme vo vlastnej šťave.
    Ryžu zvlášť uvaríme alebo udusíme obvyklým spôsobom. Ohňozdornú nádobu vyložíme kapustnými listami alebo vymastíme a naplníme vrstvou kyslej kapusty.
    Na kyslú kapustu dáme vrstvu ryže a uduseného mäsa.
    Pridáme časť pokrájaného bôčika a kolieska klobásy.
    Postup opakujeme do spotrebovania všetkých pripravených potravín.
    Povrch pokryjeme kyslou kapustou a zalejeme smotanou. Popicháme vidličkou, aby sa smotana dostala aj do nižších vrstiev.
    Povrch môžeme pokryť sparenými kapustnými listami a dáme
    do rúry piecť asi na 45 minút.
Top