500 g mletého bravčového mäsa,
1/2 cibule,
3 lyžice vegety,
3 lyžice strúhanky,
1 vajce,
200 ml vody,
olej na vymastenie pekáča,
1 mrkva,
2-3 paradajky,
nakladaný karfiol-4 ružičky
Hniezda z mletého mäsa - príprava
Mleté mäso a všetky prísady zmiešame a rozdelíme
na 6 dielov, z ktorých utvoríme bochníky.
Uprostred každého urobíme jamku.
Takto upravené mäso dáme do vymasteného pekáča a upečieme.
Hotové hniezda podávame horúce. Do každej jamky vložíme polovicu paradajky, ružičku nakladaného karfiolu a kopček strúhanej mrkvy pokvapkanej citrónovou šťavou.
Ako prílohu doporučujem zemiaky v akejkoľvek úprave.
Veľmi sa hodí napríklad pyré.