Mäsové knedličky v citrónovej omáčke
500 g mletého bravčového mäsa, 2 vajcia, 2 cibule, 1 lyžica horčice, 2 citróny, olej na vysmážanie, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžička mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ

Mäsové knedličky v citrónovej omáčke - príprava

    Mleté mäso, vajcia, horčicu, nadrobno nasekanú cibuľu, soľ, mletú papriku, korenie a nakrájanú petržlenovú vňať spolu dobre zmiešame.
    Navlhčenými rukami tvarujeme z mäsovej hmoty knedličky, ktoré vysmažíme na oleji.
    Hotové knedličky vyberieme a do výpeku dáme smažiť
    na kolieska nakrájanú druhú cibuľu.
    Po chvíli pridáme kôru z dobre umytého citróna a tiež pokrájanú dužinu bez kôstok.
    Ochutíme šťavou z druhého citróna, premiešame a krátko povaríme.
    Mäsové knedličky podávame poliate citrónovou omáčkou. Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky.
Top