Zapekané bravčové
800 g bravčovej panenky, 4 kusy syra s bielou plesňou na povrchu, 300 ml oleja, 1 lyžica grilovacieho korenia, 1 cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, posekané vlašské orechy na ozdobenie, soľ

Zapekané bravčové - príprava

    Umyté mäso nakrájame na hrubšie plátky, naklepeme, ochutíme grilovacím korením a opečieme na oleji z oboch strán.
    Syr s bielou plesňou prekrojíme pozdĺžne a poukladáme
    na opečené plátky mäsa.
    Povrch syra ozdobíme orechmi a ešte dusíme prikryté
    asi 5 minút. Podľa chuti dosolíme.
    Cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme v múke a prudko vypražíme na oleji dochrumkava.
    Mäso ozdobíme pripravenou cibuľou a podávame so zemiakmi
    a zeleninovým šalátom.
Top