Pikantné prekvapenie
500 g bravčového stehna, 1 cibuľa, 3 lyžice oleja, 150 g čerstvých šampiňónov, 1 strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, papričky čili podľa chuti, 1 lyžička hubového korenia, 1 lyžica vegety, 500 ml piva, 1 balenie mrazenej zeleninovej zmesi, strúhaný tvrdý syr na posypanie

Pikantné prekvapenie - príprava

    Umyté mäso nakrájame na pásiky a orestujeme na oleji spolu s nakrájanou cibuľou.
    Pridáme očistené nakrájané šampiňóny, pretlačený cesnak
    a všetky koreniny.
    Premiešame, podlejeme pivom a dusíme.
    Postupne podľa potreby podlievame pivom.
    Zeleninovú zmes uvaríme zvlášť vo vode úplne domäkka, popučíme ju vidličkou a pridáme k mäsu.
    Mäsovo-zeleninovú zmes podlejeme zvyšným pivom a dusíme
    1 hodinu.
    Podľa chuti podávame posypané nastrúhaným syrom.
    Prílohou môžu byť zemiaky alebo chlieb.
Top