Pikantné prekvapenie
Kategória:
500 g bravčového stehna,
1 cibuľa,
3 lyžice oleja,
150 g čerstvých šampiňónov,
1 strúčik cesnaku,
mleté čierne korenie,
soľ,
papričky čili podľa chuti,
1 lyžička hubového korenia,
1 lyžica vegety,
500 ml piva,
1 balenie mrazenej zeleninovej zmesi,
strúhaný tvrdý syr na posypanie
Pikantné prekvapenie - príprava
Umyté mäso nakrájame na pásiky a orestujeme na oleji spolu s nakrájanou cibuľou.
Pridáme očistené nakrájané šampiňóny, pretlačený cesnak
a všetky koreniny.
Premiešame, podlejeme pivom a dusíme.
Postupne podľa potreby podlievame pivom.
Zeleninovú zmes uvaríme zvlášť vo vode úplne domäkka, popučíme ju vidličkou a pridáme k mäsu.
Mäsovo-zeleninovú zmes podlejeme zvyšným pivom a dusíme
1 hodinu.
Podľa chuti podávame posypané nastrúhaným syrom.
Prílohou môžu byť zemiaky alebo chlieb.
Kategória:
500 g bravčového stehna,
1 cibuľa,
3 lyžice oleja,
150 g čerstvých šampiňónov,
1 strúčik cesnaku,
mleté čierne korenie,
soľ,
papričky čili podľa chuti,
1 lyžička hubového korenia,
1 lyžica vegety,
500 ml piva,
1 balenie mrazenej zeleninovej zmesi,
strúhaný tvrdý syr na posypanie
Pikantné prekvapenie - príprava
Umyté mäso nakrájame na pásiky a orestujeme na oleji spolu s nakrájanou cibuľou.
Pridáme očistené nakrájané šampiňóny, pretlačený cesnak
a všetky koreniny.
Premiešame, podlejeme pivom a dusíme.
Postupne podľa potreby podlievame pivom.
Zeleninovú zmes uvaríme zvlášť vo vode úplne domäkka, popučíme ju vidličkou a pridáme k mäsu.
Mäsovo-zeleninovú zmes podlejeme zvyšným pivom a dusíme
1 hodinu.
Podľa chuti podávame posypané nastrúhaným syrom.
Prílohou môžu byť zemiaky alebo chlieb.
Pridáme očistené nakrájané šampiňóny, pretlačený cesnak
a všetky koreniny.
Premiešame, podlejeme pivom a dusíme.
Postupne podľa potreby podlievame pivom.
Zeleninovú zmes uvaríme zvlášť vo vode úplne domäkka, popučíme ju vidličkou a pridáme k mäsu.
Mäsovo-zeleninovú zmes podlejeme zvyšným pivom a dusíme
1 hodinu.
Podľa chuti podávame posypané nastrúhaným syrom.
Prílohou môžu byť zemiaky alebo chlieb.