Pečeň dusená na červenom víne
* 400 g pečene, * 20 g masti alebo oleja, * 40 g cibule, * 2 malé papriky (zelenú a červenú), * 1 PL mletého zázvoru, * červené víno na podlievanie, * petržlenovú vňať, * soľ

Pečeň dusená na červenom víne - príprava

    Cibuľku a papriku pokrájame nadrobno.
    Opražíme na oleji alebo masti.
    Keď cibuľa zosklovatie, pridáme zázvor.
    Dobre ho v zelenine rozmiešame.
    Pečeň prepláchneme a necháme odkvapkať.
    Potom ju pokrájame na drobné kocky.
    Pridáme ju na opraženú cibuľu a papriku, orestujeme
    a napokon podlejeme vínom.
    Dusíme do mäkka.
    Pred podávaním do jedla vmiešame nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a osolíme.

    Podávame so zemiakovými plackami.
    Zdobíme petržlenovou vňaťou a červenou paprikou.
Top