Pečeň dusená na červenom víne
Kategória:
* 400 g pečene,
* 20 g masti alebo oleja,
* 40 g cibule,
* 2 malé papriky (zelenú a červenú),
* 1 PL mletého zázvoru,
* červené víno na podlievanie,
* petržlenovú vňať,
* soľ
Pečeň dusená na červenom víne - príprava
Cibuľku a papriku pokrájame nadrobno.
Opražíme na oleji alebo masti.
Keď cibuľa zosklovatie, pridáme zázvor.
Dobre ho v zelenine rozmiešame.
Pečeň prepláchneme a necháme odkvapkať.
Potom ju pokrájame na drobné kocky.
Pridáme ju na opraženú cibuľu a papriku, orestujeme
a napokon podlejeme vínom.
Dusíme do mäkka.
Pred podávaním do jedla vmiešame nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a osolíme.
Podávame so zemiakovými plackami.
Zdobíme petržlenovou vňaťou a červenou paprikou.
Podobné recepty
Kategória:
* 400 g pečene,
* 20 g masti alebo oleja,
* 40 g cibule,
* 2 malé papriky (zelenú a červenú),
* 1 PL mletého zázvoru,
* červené víno na podlievanie,
* petržlenovú vňať,
* soľ
Pečeň dusená na červenom víne - príprava
Cibuľku a papriku pokrájame nadrobno.
Opražíme na oleji alebo masti.
Keď cibuľa zosklovatie, pridáme zázvor.
Dobre ho v zelenine rozmiešame.
Pečeň prepláchneme a necháme odkvapkať.
Potom ju pokrájame na drobné kocky.
Pridáme ju na opraženú cibuľu a papriku, orestujeme
a napokon podlejeme vínom.
Dusíme do mäkka.
Pred podávaním do jedla vmiešame nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a osolíme.
Podávame so zemiakovými plackami.
Zdobíme petržlenovou vňaťou a červenou paprikou.
Opražíme na oleji alebo masti.
Keď cibuľa zosklovatie, pridáme zázvor.
Dobre ho v zelenine rozmiešame.
Pečeň prepláchneme a necháme odkvapkať.
Potom ju pokrájame na drobné kocky.
Pridáme ju na opraženú cibuľu a papriku, orestujeme
a napokon podlejeme vínom.
Dusíme do mäkka.
Pred podávaním do jedla vmiešame nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a osolíme.
Podávame so zemiakovými plackami.
Zdobíme petržlenovou vňaťou a červenou paprikou.