Otcov karfiolový šalát
Kategória: 
100 g šošovice, 1 menší karfiol, 2 lyžice masla, 4 lyžice bieleho vína, šťavu z jedného citróna, karí, soľ, cukor, mleté biele korenie.

Otcov karfiolový šalát - príprava

    Šošovicu uvaríme v osolenej vode do mäkka.
    Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Po scedení a odkvapkaní karfiol pokrájame na hrubšie plátky.
    Plátky karfiolu opečieme na horúcom tuku.
    Karfiol vyberieme a udržiavame teplý.
    Do tuku pridáme 4 lyžice vody, vína a citrónovú šťavu. Pridáme karí a krátko povaríme.
    Marinádu ochutíme soľou, cukrom a korením.
    Odkvapkanú šošovicu dáme spolu s karfiolom na tanier
    a zalejeme marinádou.
    Podávame s uvarenými zemiakmi.
Top