Otcov karfiolový šalát
Kategória:
100 g šošovice, 1 menší karfiol, 2 lyžice masla, 4 lyžice bieleho vína, šťavu z jedného citróna, karí, soľ, cukor, mleté biele korenie.
Otcov karfiolový šalát - príprava
Šošovicu uvaríme v osolenej vode do mäkka.
Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Po scedení a odkvapkaní karfiol pokrájame na hrubšie plátky.
Plátky karfiolu opečieme na horúcom tuku.
Karfiol vyberieme a udržiavame teplý.
Do tuku pridáme 4 lyžice vody, vína a citrónovú šťavu. Pridáme karí a krátko povaríme.
Marinádu ochutíme soľou, cukrom a korením.
Odkvapkanú šošovicu dáme spolu s karfiolom na tanier
a zalejeme marinádou.
Podávame s uvarenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kategória:
100 g šošovice, 1 menší karfiol, 2 lyžice masla, 4 lyžice bieleho vína, šťavu z jedného citróna, karí, soľ, cukor, mleté biele korenie.
Otcov karfiolový šalát - príprava
Šošovicu uvaríme v osolenej vode do mäkka.
Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Po scedení a odkvapkaní karfiol pokrájame na hrubšie plátky.
Plátky karfiolu opečieme na horúcom tuku.
Karfiol vyberieme a udržiavame teplý.
Do tuku pridáme 4 lyžice vody, vína a citrónovú šťavu. Pridáme karí a krátko povaríme.
Marinádu ochutíme soľou, cukrom a korením.
Odkvapkanú šošovicu dáme spolu s karfiolom na tanier
a zalejeme marinádou.
Podávame s uvarenými zemiakmi.
Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Po scedení a odkvapkaní karfiol pokrájame na hrubšie plátky.
Plátky karfiolu opečieme na horúcom tuku.
Karfiol vyberieme a udržiavame teplý.
Do tuku pridáme 4 lyžice vody, vína a citrónovú šťavu. Pridáme karí a krátko povaríme.
Marinádu ochutíme soľou, cukrom a korením.
Odkvapkanú šošovicu dáme spolu s karfiolom na tanier
a zalejeme marinádou.
Podávame s uvarenými zemiakmi.