Plnený rezeň
Kategória:
600 g bravčového karé, 4 plátky šunky, 2 varené vajcia, mleté čierne korenie, olej na opekanie, 250 g hlív, 20 g hladkej múky, 1 dl kyslej smotany, citrónová šťava, 1 dl bieleho vína.
Plnený rezeň - príprava
Mäso umyjeme, osušíme utierkou a narežeme 4 rezne.
Do každého rezňa urobíme ostrým nožom otvor, mäso trošku naklepeme.
Do otvoru vložíme plátok šunky a polovicu rozrezaného vajca.
Otvor uzavrieme sklepnutím okrajov rezňa.
Takto pripravené mäso okorením a na rozpálenom olej
z obidvoch strán prudko opečieme.
Pridáme soľ, očistené , umyté a na malé kúsky pokrájané hlivy, podlejeme vodou a prikryté dusíme do mäkka.
Rezne z výpeku vyberieme, výpek zaprášime múkou, krátko povaríme, odstavíme, pridáme kyslú smotanu a citrónovú šťavu.
Nakoniec pridáme víno.
Pred podávaním rezne vložíme do omáčky a spolu zohrejeme. Podávame so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Kategória:
600 g bravčového karé, 4 plátky šunky, 2 varené vajcia, mleté čierne korenie, olej na opekanie, 250 g hlív, 20 g hladkej múky, 1 dl kyslej smotany, citrónová šťava, 1 dl bieleho vína.
Plnený rezeň - príprava
Mäso umyjeme, osušíme utierkou a narežeme 4 rezne.
Do každého rezňa urobíme ostrým nožom otvor, mäso trošku naklepeme.
Do otvoru vložíme plátok šunky a polovicu rozrezaného vajca.
Otvor uzavrieme sklepnutím okrajov rezňa.
Takto pripravené mäso okorením a na rozpálenom olej
z obidvoch strán prudko opečieme.
Pridáme soľ, očistené , umyté a na malé kúsky pokrájané hlivy, podlejeme vodou a prikryté dusíme do mäkka.
Rezne z výpeku vyberieme, výpek zaprášime múkou, krátko povaríme, odstavíme, pridáme kyslú smotanu a citrónovú šťavu.
Nakoniec pridáme víno.
Pred podávaním rezne vložíme do omáčky a spolu zohrejeme. Podávame so zemiakovou kašou.
Do každého rezňa urobíme ostrým nožom otvor, mäso trošku naklepeme.
Do otvoru vložíme plátok šunky a polovicu rozrezaného vajca.
Otvor uzavrieme sklepnutím okrajov rezňa.
Takto pripravené mäso okorením a na rozpálenom olej
z obidvoch strán prudko opečieme.
Pridáme soľ, očistené , umyté a na malé kúsky pokrájané hlivy, podlejeme vodou a prikryté dusíme do mäkka.
Rezne z výpeku vyberieme, výpek zaprášime múkou, krátko povaríme, odstavíme, pridáme kyslú smotanu a citrónovú šťavu.
Nakoniec pridáme víno.
Pred podávaním rezne vložíme do omáčky a spolu zohrejeme. Podávame so zemiakovou kašou.