Plnený rezeň
600 g bravčového karé, 4 plátky šunky, 2 varené vajcia, mleté čierne korenie, olej na opekanie, 250 g hlív, 20 g hladkej múky, 1 dl kyslej smotany, citrónová šťava, 1 dl bieleho vína.

Plnený rezeň - príprava

    Mäso umyjeme, osušíme utierkou a narežeme 4 rezne.
    Do každého rezňa urobíme ostrým nožom otvor, mäso trošku naklepeme.
    Do otvoru vložíme plátok šunky a polovicu rozrezaného vajca.
    Otvor uzavrieme sklepnutím okrajov rezňa.
    Takto pripravené mäso okorením a na rozpálenom olej
    z obidvoch strán prudko opečieme.
    Pridáme soľ, očistené , umyté a na malé kúsky pokrájané hlivy, podlejeme vodou a prikryté dusíme do mäkka.
    Rezne z výpeku vyberieme, výpek zaprášime múkou, krátko povaríme, odstavíme, pridáme kyslú smotanu a citrónovú šťavu.
    Nakoniec pridáme víno.
    Pred podávaním rezne vložíme do omáčky a spolu zohrejeme. Podávame so zemiakovou kašou.
Top