Bravčové závitky s pečeňou
500 g bravčového mäsa, 50 g cibule, 200 g hlív, 100 g hydinovej pečene, tuk, žĺtok, 20 g múky, 150 ml smotany, 50 g tvrdého syra, soľ , karí korenie, olej.

Bravčové závitky s pečeňou - príprava

    Umyté mäso pokrájame na väčšie tenké plátky alebo naklepeme, potrieme olejom, posypeme pochutinami a
    na 30 minút odložíme na chladné miesto.
    Očistenú cibuľu a hlivy pokrájame nadrobno, spolu s pečeňou opražíme, zmiešame so žĺtkom, ochutíme.
    Potom rozložíme na pripravené mäso, tvarujeme závitky, ktoré previažme niťou, posypeme pochutinami a múkou a
    na prudko rozpálenom tuku opražíme do červena.
    Podlejeme vodou a na miernom ohni dusíme pod pokrývkou
    do mäkka.
    Mäkké závitky vyberieme, odstránime niť a uložme na plytkú misu.
    Šťavu zmiešame so smotanou, ochutíme.
    Závitky podlejeme šťavou, posypeme strúhaným syrom a zapečieme.
Top