Rezne na jogurte
4 bravčové rezne z krkovičky, 2 dl červeného vína, 4 lyžice bieleho jogurtu, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, korenie karí, korenie čili, majorán, oregano, sójovú omáčku, worcestrovú omáčku.

Rezne na jogurte - príprava

    Rezne naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme ich posypeme mletým čiernym korením a poukladáme ich do pekáča. Na každý rezeň prelisujeme jeden strúčik cesnaku a rovnomerne rozotrieme po rezni.
    Pokvapkáme sójovou a worcetrovou omáčkou, posypeme jemne korením karí, čili, oreganom, majoránom.
    Na každý plát mäsa dáme lyžicu jogurtu, ktorý rovnomerne po rezni rozotrieme.
    Podlejeme vínom a odložíme do chladničky na 4 hodiny.
    Pekáč s marinovaným mäsom vložíme do vyhriatej rúry
    a pečieme pri teplote asi 170 stupňov Celzia 20 až 30 minút.
    Podávame so zemiakovým šalátom
Top