Plnené bravčové kare
4 ks vysokého bravčového kare aj s kosťou Plnka: 400 g mletej hydiny, 200 g mletého bravčového mäsa, tavený syr, hrubšie plátky tvrdého syra, hrubšie plátky šunky, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, mletá rasca, červená paprika, celé maslo, Omáčka na zemiaky: 1 plechovka sterilizovaných hríbov, sladká smotana, solamyl, vegeta, biele korenie, cesnak

Plnené bravčové kare - príprava

    Pomleté mäso zmiešame s taveným syrom, pridáme soľ, vegetu, korenie, rascu a znovu premiešame.
    Na plátok kare dáme plátok syra, plátok šunky, pripravenú zmes, opäť syr, šunku a prikryjeme druhým plátkom mäsa. Takto pripravené plnené mäso najprv podusíme na masle, potom dáme na pekáč a zapečieme v trúbe.

    Omáčka: Na panvici roztopíme maslo, pridáme hríby, podusíme, pridáme vegetu, korenie, sladkú smotanu a zahustíme solamylom.
    Nakoniec pridáme cesnak.
Top