Studený špagetový šalát s mozzarellovými guľôčkami
Kategória: 
250 g mozzarellových guľôčok, 400 g celozrnných špagiet, napríklad bioprodukt Alnatura, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 250 g kríčkových cherry rajčiakov, čerstvú rukolu, vínny ocot, extra panenský olivový olej

Studený špagetový šalát s mozzarellovými guľôčkami - príprava

    Špagety uvaríme podľa návodu.
    Zlejeme ich a opláchneme studenou vodou, rozkrojíme na polovice a zľahka opražíme na troške olivového oleja. Pretlačený cesnak zmiešame v hrnčeku s olivovým olejom a vínnym octom.
    Mozzarellové guľôčky prekrojíme na polovice, primiešame ich spolu s rajčiakmi medzi špagety a zalejeme pripraveným olejovo-octovým dresingom.
    Pred podávaním posypeme jednotlivé porcie pokrájanou rukolou.
Top