Džem z jahôd, rebarbory a malín
Kategória: 
Na cca 7 pohárov po 200 ml: 600 g jahôd, 300 g rebarbory, 100 g malín, 1 bal Gelfix 2:1 Dr.Oetker, 500 g cukru

Džem z jahôd, rebarbory a malín - príprava

    Jahody umyjeme, dáme odkvapkať, odstránime stopky, nakrájame na malé kúsky a odvážime (600 g). Rebarboru umyjeme, dáme odkvapkať, nakrájame na malé kúsky (nelúpeme) a odvážime (300 g). Maliny očistíme a odvážime (100 g).
    Ovocie a rebarboru dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix 2:1 zmiešame najprv s 2 PL naváženého cukru a potom premiešame s ovocím. Všetko privedieme za stáleho miešania do varu. Len čo sa hmota začne variť, pridáme zvyšný cukor.
    Hmotu za stáleho miešania znovu privedieme do varu a povaríme 1 minútu, pričom ju neprestávame miešať. Potom ju dáme dolu z platne. Prípadnú penu odoberieme a džem plníme po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme približne 5 minút stáť na viečku.

    TIP: Rebarboru môžeme nahradiť rovnakým množstvom malín.
Top