Široké rezance so smotanovým pórom
Kategória: 
400 g široké rezance, soľ, 2 lyžice masla, 1 cibuľa, 200 g dusenej šunky, 400 g póru, 200 g šampiónov, 2 lyžice olivového oleja, 300 g smotany, 1 lyžica petržlenová vňať, korenie

Široké rezance so smotanovým pórom - príprava

    Široké nrezance uvaríme podľa návodu.
    Scedíme, necháme odkvapkať a dáme znova prehriať na rozpustené maslo.
    Ošúpanú cibuľu nadrobno nasekáme.
    Šunku nakrájame na kocky.
    Očistený pór podĺžke rozpolíme a nakrájame na plátky asi 1cm široké.
    Očistené huby nakrájame na plátky.
    Na rozohriatom olivovom oleji speníme cibuľu.
    Primiešame šunku, pór a huby. Dusíme neprikryté, aby se tekutina odprila.
    Podlejeme smotanou a varíme asi 5 minút.
    Osolíme, okoreníme a pridáme petržlenku.
    Upravíme na taniere s rezancami
Top