Rezancový nákyp s feferónkami
Kategória:
250 g široké rezance,
soľ, korenie,
tuk na vymastenie formy,
3 feferónky,
1 strúčik cesnaku,
1 cibuľa,
200 g surovej šunky,
6 lyžíc olivového oleja,
2 lyžice hladkej múky,
200 ml hovädzí bujón,
150 g lučiny,
150 ml mlieka,
500 g rajčín,
100 g vykôstkovaných olív,
50 g ementálu,
1 zväzok pažítky
Rezancový nákyp s feferónkami - príprava
Široké rezance uvaríme v osolenej vody podľa návodu.
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.
Na omáčku: jemne nasekáme ošúpanú cibuľu a cesnak, speníme na rozohriatom oleji a poprášime múkou.
Podlejeme vývarom z hovädzieho bujónu a povaríme. Primiešame krémový syr rozmiešaný v mlieku, osolíme a okoreníme. Krátko povaríme.
Umyté feferónky a ošúpané rajčiny zbavíme semien.
Šunku nakrájame na rezance.
Rezance premiešame s kolieskami feferónok, rozštvrtenými olivami, kockami rajčín, šunkou a 2 lyžicami nastrúhaného syra.
Zmesou naplníme vymastenú zapekaciu formu, prelejeme omáčkou a posypeme zvyšným syrom.
Zapekáme asi 40 minút.
Podávame posypané nahrubo nasekanou pažítkou.
Kategória:
250 g široké rezance,
soľ, korenie,
tuk na vymastenie formy,
3 feferónky,
1 strúčik cesnaku,
1 cibuľa,
200 g surovej šunky,
6 lyžíc olivového oleja,
2 lyžice hladkej múky,
200 ml hovädzí bujón,
150 g lučiny,
150 ml mlieka,
500 g rajčín,
100 g vykôstkovaných olív,
50 g ementálu,
1 zväzok pažítky
Rezancový nákyp s feferónkami - príprava
Široké rezance uvaríme v osolenej vody podľa návodu.
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.
Na omáčku: jemne nasekáme ošúpanú cibuľu a cesnak, speníme na rozohriatom oleji a poprášime múkou.
Podlejeme vývarom z hovädzieho bujónu a povaríme. Primiešame krémový syr rozmiešaný v mlieku, osolíme a okoreníme. Krátko povaríme.
Umyté feferónky a ošúpané rajčiny zbavíme semien.
Šunku nakrájame na rezance.
Rezance premiešame s kolieskami feferónok, rozštvrtenými olivami, kockami rajčín, šunkou a 2 lyžicami nastrúhaného syra.
Zmesou naplníme vymastenú zapekaciu formu, prelejeme omáčkou a posypeme zvyšným syrom.
Zapekáme asi 40 minút.
Podávame posypané nahrubo nasekanou pažítkou.
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.
Na omáčku: jemne nasekáme ošúpanú cibuľu a cesnak, speníme na rozohriatom oleji a poprášime múkou.
Podlejeme vývarom z hovädzieho bujónu a povaríme. Primiešame krémový syr rozmiešaný v mlieku, osolíme a okoreníme. Krátko povaríme.
Umyté feferónky a ošúpané rajčiny zbavíme semien.
Šunku nakrájame na rezance.
Rezance premiešame s kolieskami feferónok, rozštvrtenými olivami, kockami rajčín, šunkou a 2 lyžicami nastrúhaného syra.
Zmesou naplníme vymastenú zapekaciu formu, prelejeme omáčkou a posypeme zvyšným syrom.
Zapekáme asi 40 minút.
Podávame posypané nahrubo nasekanou pažítkou.