Lasagne
Ľahký
Lacný
Príprava
Varenie
Kategória: 
Lazane sú talianska cestovina, ktorá má podobu širokých rezancov skôr plátkov. Polievajú sa rôznymi omáčkami, zapekajú sa alebo sa posypávajú syrom.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 2 krabičky Lasagne
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • strúčik cesnaku
  • korenie oregano, trošku oleja,
  • 500 ml paradajkovej šťavy
  • 3 veľké cibule
  • sáčok zmesi na prípravu Boloňských špagiet
  • 1 lyžička vorčestrovej omáčky

Lasagne - príprava

  1. 3 veľké cibule, nakrájané na kocky, opražíme v troške oleja.
    Pridáme do paradajkovej šťavy, pretlaku alebo niekoľkých oblanžírovaných paradajok v kúskoch, ochutenej pár kvapkami vorčesterovej omáčky, ktoré varíme v inom hrnci.
    Na pôvodnej panvičke po restovaní cibule opražíme mleté hovädzie mäso. Okoreníme oregánom a rozpučeným alebo pretretým cesnakom.
    Upravené mäso vložíme do hrnca s paradajkovou omáčkou. Na záver vsypeme zmes na prípravu boloňských špagiet.

    Mnohé gazdinky robia chybu, ak lasagne pred zapečením varia.
    Na dno zapekacej misky najskôr naložíme vrstvu paradajkovej zmesi. Na ňu naukladáme neuvarené, lasagne na celú plochu v jednej vrstve.
    Zalejeme syrovou omáčkou, ak je príliš hustá, rozotrieme rovnomerne aj do rohov.
    Nasleduje znova vrstva paradajkovej zmesi, druhá vrstva lasagne a na vrch príde syrová omáčka.
    Počet vrstiev záleží od veľkosti zapekacej misky.
    Ak nám zvýšil kúsok strúhaného syra, posypeme ním povrch omáčky a necháme zapekať v rúre pri 160 stupňoch C 40 minút.


Top