Gaštanové rezy
ĽahkýCelkom lacný
Príprava
Kategória:
Ročné obdobia:
Lahodný koláč ku káve.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Cesto
- 8 ks vajíčka
- 2 ks gaštanové pyré
Plnka
- 2 ks šľahačka v prášku
- 300 ml mlieko
- 1 ks gaštanové pyré
- džem na potretie korpusu
Gaštanové rezy - príprava
Žĺtka vyšľaháme s 2 kockami gaštan. pyré šľahačom pokiaľ nám nevznikne penová zmes, ktorá bude postupne blednúť. Potom do tejto zmesi varechou, nie šľahačom vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na plech, vyložený papierom a dáme piecť asi na 30 min. pri 170ºC.
Šľahačky vyšľaháme s mliekom a zmiešame s gaštanovým pyré.
Korpus natrieme džemom, plnku rozotrieme a pripravený korpus a necháme v chlade stuhnúť.
Podobné recepty
Ľahký
Celkom lacný
Príprava
Kategória:
Ročné obdobia:
Lahodný koláč ku káve.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Cesto
- 8 ks vajíčka
- 2 ks gaštanové pyré
Plnka
- 2 ks šľahačka v prášku
- 300 ml mlieko
- 1 ks gaštanové pyré
- džem na potretie korpusu
Gaštanové rezy - príprava
Žĺtka vyšľaháme s 2 kockami gaštan. pyré šľahačom pokiaľ nám nevznikne penová zmes, ktorá bude postupne blednúť. Potom do tejto zmesi varechou, nie šľahačom vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na plech, vyložený papierom a dáme piecť asi na 30 min. pri 170ºC.
Šľahačky vyšľaháme s mliekom a zmiešame s gaštanovým pyré.
Korpus natrieme džemom, plnku rozotrieme a pripravený korpus a necháme v chlade stuhnúť.
Cesto vylejeme na plech, vyložený papierom a dáme piecť asi na 30 min. pri 170ºC.
Šľahačky vyšľaháme s mliekom a zmiešame s gaštanovým pyré.
Korpus natrieme džemom, plnku rozotrieme a pripravený korpus a necháme v chlade stuhnúť.