Gaštanové rezy
Ľahký
Celkom lacný
Príprava
Ročné obdobia: 

Lahodný koláč ku káve.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Cesto

  • 8 ks vajíčka
  • 2 ks gaštanové pyré

Plnka

  • 2 ks šľahačka v prášku
  • 300 ml mlieko
  • 1 ks gaštanové pyré
  • džem na potretie korpusu

Gaštanové rezy - príprava

    Žĺtka vyšľaháme s 2 kockami gaštan. pyré šľahačom pokiaľ nám nevznikne penová zmes, ktorá bude postupne blednúť. Potom do tejto zmesi varechou, nie šľahačom vmiešame tuhý sneh z bielkov.
    Cesto vylejeme na plech, vyložený papierom a dáme piecť asi na 30 min. pri 170ºC.
    Šľahačky vyšľaháme s mliekom a zmiešame s gaštanovým pyré.
    Korpus natrieme džemom, plnku rozotrieme a pripravený korpus a necháme v chlade stuhnúť.
Top