Syrová roláda
Kategória: 
400 g (v jednom kuse) syr eidam alebo plátky 200 g šunka 100 g saláma 1 maslo 2 ks tavený syr (môže byť aj v črievku) 2 - 3 ks vajcia soľ

Syrová roláda - príprava

    Pripravíme plnku, vymiešame nadrobno nakrájanú šunku alebo suchú salámu, pridáme maslo, 2 tavené syry, nakrájané na drobno 2-3 uvarené vajíčka. To je základ. Kto má rád rôzne príchute môžete pridať uhorky, kápiu, prípadne pažítku alebo čokoľvek čo nájdeme v chladničke. Ja pridávam sparený listový špenát. Všetko zmiešame a dochutíme soľou.
    Keď máme plnku pripravenú dáme si roztopiť syr. Sú dva spôsoby ako na to.
    Prvý: Do mikroténového vrecúška dáme syr eidam v celku, vytlačíme vzduch a zaviažeme. Dáme do vriacej vody na 15 minút. Zmäknutý syr vyberieme z vrecúška a rozváľkame na obdĺžnik. Pozor, treba to dať na hladkú podložku, prípadne ju predtým navlhčíme. Poukladáme plátky šunky a navrstvíme plnku a zabalíme do rolády. Celé to zabalíme do alobalu a necháme v chlade stuhnúť.
    Druhý spôsob je keď máme plátkový syr. Dám zohriať rúru na 100°C. Medzitým si rozložím papier na pečenie na plech (spodná strana plechu) a poukladám v dvoch vrstvách syr. Mal by sa trocha prekrývať, aby sa nám to po roztopení pekne spojilo a dáme roztopiť do rúry. Po roztopení je postup ten istý ako pri prvom spôsobe.
Top