Šalát z fazuľových strukov
Kategória: 
fazuľové struky, tvrdý syr, šunka, kôpor, olej olivový, ocot, Môžete pridať aj: cibuľka jarná, reďkovka, mrkva, pór, cibuľka, paradajka, paprika, cestoviny...

Šalát z fazuľových strukov - príprava

    Veľmi jednoduchý a zdravý šalát je veľmi obľúbený a výborný spôsob ako jesť mladú, čerstvú zelenú alebo žltú strukovú fazuľku.

    Fazuľové lusky nakrájame na menšie kúsky asi 2cm. Struky pripravím na pare cca 5-8 min minút, môžeme aj variť. Prudko ich ochladím v studenej vode. Vtedy si zachovajú peknú farbu. Struky do šalátu majú ostať chrumkavé.
    Tu už začína vaša fantázia a ja tomu hovorím čo chladnička a záhrada dá :-)

    Nakrájame rôznu zeleninu, mrkvu, pór, cibuľku, kôpor, paradajku ....
    Často pridávam aj na kocky nakrájaný syr. (eidam, gouda alebo iný jemný druh) Pre tých, ktorí si nevedia predstaviť šalát bez masa, pridám dusenú bravčovú šunku. Všetko zmiešam s pripravenou fazuľkou.

    Pripravím si Dresing si pripravím z olivového oleja, octu (super je biele balsamico) a štipky soli. Šalát premiešam s dresingom. Podávať môžeme ihneď, chutnejší je keď chvíľu odstojí v chladničke a zvýraznia sa chute.
    Pokiaľ sa mi nechce robiť zálievku, môžete zmiešať napr. s tatárskou omáčkou.

    Podávame k celozrnnému pečivu, ale výborný je aj k pečeným zemiakom či cestovinám.
Top