Bylinkový ocot
Kategória: 
kvalitný ovocný ocot ako je jablkový alebo vínny a bylinky vhodné do octu akko je bazalka, bobkový list, kôpor, fenikel, cesnak, medovka, majorán, mäta, rozmarín, estragón, tymian, saturejka, záleží aký ocot si chceme spraviť

Bylinkový ocot - príprava

    Sú výborné najmä ako pochutina do šalátov, marinád a omáčok.
    Na ich prípravu potrebujeme kvalitný ovocný jablkový alebo vínny ocot.
    Čerstvo natrhané bylinky nasekáme a vložíme do čistých fliaš.
    Zalejeme teplým, ale pozor! nie horúcim octom a dobre uzavrieme.
    Dáme ich na teplé a slnečné miesto 2 týždne.
    Každý deň fľašou potrasieme aby sa obsah premiešal.
    Po dvoch týždňoch ochutnáme, či sú bylinky dostatočne vylúhované.
    Ak chceme bať ocot výraznejšej chuti, celý postup zopakujeme s čerstvými bylinkami.
    Potom ocot precedíme do druhej čistej fľaše, kam pridáme čerstvú vetvičku bylinky z akej máme hotový ocot, podľa nej ocot rozoznáme aje to aj veľmi pekná dekorácia.
    Skladujeme na tmavom a suchom mieste.

Podobné recepty

Top