Bylinkový ocot
Kategória:
kvalitný ovocný ocot ako je jablkový alebo vínny a bylinky vhodné do octu akko je bazalka, bobkový list, kôpor, fenikel, cesnak, medovka, majorán, mäta, rozmarín, estragón, tymian, saturejka, záleží aký ocot si chceme spraviť
Bylinkový ocot - príprava
Sú výborné najmä ako pochutina do šalátov, marinád a omáčok.
Na ich prípravu potrebujeme kvalitný ovocný jablkový alebo vínny ocot.
Čerstvo natrhané bylinky nasekáme a vložíme do čistých fliaš.
Zalejeme teplým, ale pozor! nie horúcim octom a dobre uzavrieme.
Dáme ich na teplé a slnečné miesto 2 týždne.
Každý deň fľašou potrasieme aby sa obsah premiešal.
Po dvoch týždňoch ochutnáme, či sú bylinky dostatočne vylúhované.
Ak chceme bať ocot výraznejšej chuti, celý postup zopakujeme s čerstvými bylinkami.
Potom ocot precedíme do druhej čistej fľaše, kam pridáme čerstvú vetvičku bylinky z akej máme hotový ocot, podľa nej ocot rozoznáme aje to aj veľmi pekná dekorácia.
Skladujeme na tmavom a suchom mieste.
Podobné recepty
Kategória:
kvalitný ovocný ocot ako je jablkový alebo vínny a bylinky vhodné do octu akko je bazalka, bobkový list, kôpor, fenikel, cesnak, medovka, majorán, mäta, rozmarín, estragón, tymian, saturejka, záleží aký ocot si chceme spraviť
Bylinkový ocot - príprava
Sú výborné najmä ako pochutina do šalátov, marinád a omáčok.
Na ich prípravu potrebujeme kvalitný ovocný jablkový alebo vínny ocot.
Čerstvo natrhané bylinky nasekáme a vložíme do čistých fliaš.
Zalejeme teplým, ale pozor! nie horúcim octom a dobre uzavrieme.
Dáme ich na teplé a slnečné miesto 2 týždne.
Každý deň fľašou potrasieme aby sa obsah premiešal.
Po dvoch týždňoch ochutnáme, či sú bylinky dostatočne vylúhované.
Ak chceme bať ocot výraznejšej chuti, celý postup zopakujeme s čerstvými bylinkami.
Potom ocot precedíme do druhej čistej fľaše, kam pridáme čerstvú vetvičku bylinky z akej máme hotový ocot, podľa nej ocot rozoznáme aje to aj veľmi pekná dekorácia.
Skladujeme na tmavom a suchom mieste.
Na ich prípravu potrebujeme kvalitný ovocný jablkový alebo vínny ocot.
Čerstvo natrhané bylinky nasekáme a vložíme do čistých fliaš.
Zalejeme teplým, ale pozor! nie horúcim octom a dobre uzavrieme.
Dáme ich na teplé a slnečné miesto 2 týždne.
Každý deň fľašou potrasieme aby sa obsah premiešal.
Po dvoch týždňoch ochutnáme, či sú bylinky dostatočne vylúhované.
Ak chceme bať ocot výraznejšej chuti, celý postup zopakujeme s čerstvými bylinkami.
Potom ocot precedíme do druhej čistej fľaše, kam pridáme čerstvú vetvičku bylinky z akej máme hotový ocot, podľa nej ocot rozoznáme aje to aj veľmi pekná dekorácia.
Skladujeme na tmavom a suchom mieste.