Jablkový závin
280 g hladkej múky, 80 g masla, 1 biely jogurt, štipku soli. Na plnku: 1 kg jabĺk, vrecúško vanilkového cukru, trochu škorice, 4 hrste kryštálového cukru.

Jablkový závin - príprava

    Múku, rozpustené maslo, jogurt a štipku soli zmiešame a vypracujeme na hladké cesto.
    Cesto rozdelíme na 2 časti.
    Jednu časť natenko vyvaľkáme na pomúčenej doske, pokvapkáme rozpusteným maslom, posypeme postrúhanými, vytlačenými jablkami, vanilkovým cukrom, kryštálovým cukrom, škoricou a opäť pokvapkáme rozpusteným maslom.
    Opatrne skrútime do závinu a položíme na plech vymastený olejom.
    Obdobne pripravíme závin z druhej časti cesta.
    Potrieme maslom a pečieme vo vyhriatej rúre.
Top