Grécka barania polievka
Kategória:
250 g baranieho mäsa,
1,25 l vody,
soľ,
2 lyžice oleja,
1 cibuľa,
250 g zeleného hrášku, 70 g koreňovej zeleniny,
2 dl smotany
Grécka barania polievka - príprava
Mäso vložíme do studenej osolenej vody a na miestno ohni uvaríme do mäkka.
Na oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme hrášok a očistenú zeleninu pokrájanú na malé kocky, podlejeme vývarom, prikryjeme a udusíme do mäkka.
Uvarenú zeleninu a hrášok pretrieme cez sito, rozriedime precedeným vývarom z mäsa a povaríme.
Nakoniec do polievky dáme uvarené mäso a zjemníme ju smotanou.
Kategória:
250 g baranieho mäsa,
1,25 l vody,
soľ,
2 lyžice oleja,
1 cibuľa,
250 g zeleného hrášku, 70 g koreňovej zeleniny,
2 dl smotany
Grécka barania polievka - príprava
Mäso vložíme do studenej osolenej vody a na miestno ohni uvaríme do mäkka.
Na oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme hrášok a očistenú zeleninu pokrájanú na malé kocky, podlejeme vývarom, prikryjeme a udusíme do mäkka.
Uvarenú zeleninu a hrášok pretrieme cez sito, rozriedime precedeným vývarom z mäsa a povaríme.
Nakoniec do polievky dáme uvarené mäso a zjemníme ju smotanou.
Na oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme hrášok a očistenú zeleninu pokrájanú na malé kocky, podlejeme vývarom, prikryjeme a udusíme do mäkka.
Uvarenú zeleninu a hrášok pretrieme cez sito, rozriedime precedeným vývarom z mäsa a povaríme.
Nakoniec do polievky dáme uvarené mäso a zjemníme ju smotanou.