väčší losos,
soľ,
citrónová šťava, 4 veľké zemiaky,
vegeta,
Solamyl,
olivový olej,
veľká šalátová uhorka,
cesnak,
soľ,
čierne korenie,
cukor, horčica,
kyslá smotana,
čerstvý kôpor,
1 majolenka
Losos zapečený v zemiaku - príprava
Lososa potrieme citrónovou šťavou, osolíme a mierne ho opečieme na olivovom oleji.
Očisíme a nastrúhame zemiaky, pridáme soľ, vegetu, kukuričný škrob a vzniknutou zemiakovou kašou ponatierame lososa. Uložíme do pekáča a pečieme 6 - 8 minút pri 200 stupňoch.
K postrúhanej uhorke pridáme cesnak, soľ, čierne korenie, cukor, horčicu, kyslú smotanu, majolenku a zamiešame a máme chutný šalátik.
Servírujeme, môžeme pridať 3-4 malé uvarené zemiačiky uvarené v šupke.