Dobré hrianky
Kategória: 
4 krajce chleba, 4 vajcia, malá plechovka pečeňovej paštéty, olej na vyprážanie, trochu horčice alebo kečupu, malá cibuľa, prípadne iná zelenina na ozdobu

Dobré hrianky - príprava

    Z krajca chleba vykrojíme (vydlabeme) striedku tak, aby kôrka zostala celá, tá tvorí tzv. ohrádku.
    Kôrku dáme na rozpálený olej na panvici a do "ohrádky" vlejeme jedno vidličkou rozšľahané vajce.
    Necháme stuhnúť aby vajíčko vytvorilo dno.
    Medzitým striedku natrieme paštétou a priklopíme naspäť na pôvodné miesto teda do "ohrádky" paštétou dolu. Pritlačíme. Ešte chvíľu necháme smažiť, potom opatrne obrátime a opečieme z druhej strany.
    Hotovú dobrotu ozdobíme horčicou alebo kečupom, cibuľou nakrájanou na kolieska, prípadne inou zeleninou podľa chuti.
    Podávame horúce.
Top