Tuniské mecheche-alebo keď inprovizuješ, tak poriadne
Kategória: 
sojové plátky, rozotierateľný syr, dobre zaúdená klobáska, masox, zemiaky, cibuľa, kečup, na obaľovanie - podľa chuti

Tuniské mecheche-alebo keď inprovizuješ, tak poriadne - príprava

    Tento recept som stvorila v r. 1992, ako z núdze cnosť, keďže manžel išiel do Tunisu ako lekár a ja som šla-neznalá vecí za ním o mesiac na prázdniny a prvýkrát do zahraničia s 5 a pol ročnou dcérou. To, že som za 4 týždne schudla 7 kíl bolo v pohode, veď bolo z čoho, to že som tam nejedla ani to, čo som navarila, to už bolo na zamyslenie, ale dopracovala som sa k niečomu, čo nám všetkým chutilo. Ako gazdinka musím priznať, že mi suroviny na váhu nikdy " nevoňali " a tak aj tento recept bude len o ingredienciách a nie o množstve. Tak teda vyzbrojená tým, čo lietadlo unesie, chladnička a peňaženka zvládne a kuchárske umenie dievčaťa z mesta, ktorému, keď sa vydávalo, síce s dyplomom, ale predsa len prihorel čaj, toto sa náhodou podarilo, a aj keď jeme dnes všeličo, na Tuniské mecheche si stále nájdeme aj čas aj chuť a neodmysliteľňe patrí do našeho jedálnička:
    Sojové medailónky zalejeme prevarenou vodou a dáme kocku masoxu. Necháme pod pokreievkou pol hodiny, potom zcedíme a zľahka " vyžmýkame ". Pozdĺž rozkrojíme z vnútornej strany natrieme rozotierateľným syrom, medzi ne položíme koliesko klobásy, obalíme a opražíme do zlatista. Zemiaky očistíme a nakrájame na pol cm krúžky, premiešame s vegetou a preprepiečeme do zlatista. Pri podávaní, na medailónik uložíme plátok cibule a pokvapkáme kečupom.Prajem dobrú chuť. A ešte niečo, napadol ma jeden suprový šalát, podmaz je tiež Tunis, tak ak mate chuť, nájdete si ma v kategórií šaláty.
Top