Ryba z juhu
Kategória: 
600 g rýb (môže byť rybie filé), soľ, mleté biele korenie, 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 100 g cukiny, 2 papriky, 4 paradajky, 1dl bieleho vína, zväzok čerstvých byliniek (bazalka, tymián, ligurček)

Ryba z juhu - príprava

    Ryby umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie porcie.
    Z oboch strán osolíme, okoreníme mletým bielym korením
    a nahrubo natrieme pretlačeným cesnakom.
    Na troche oleja speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú papriku, umytú pokrájanú cukinu a krátko opražíme.
    Na zeleninu uložíme ochutené ryby, podlejeme vínom
    a prikryté dusíme do polomäkka.
    Pridáme pokrájané paradajky, posypeme pokrájanými bylinkami a bez miešania udusíme domäkka.
Top