Králik s vínovou omáčkou
Zadná časť králika (zajaca), soľ, tymian, olej, 1 cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžička horčice, 1,5 dl bieleho vína, 1 dl smotany, oregano

Králik s vínovou omáčkou - príprava

    Umytú zadnú časť zajaca pokrájame na porcie.
    Osušíme, osolíme a prudko opečieme na rozohriatom oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, premiešame, preložíme do pekáča, posypeme tymianom, podlejeme vodou a upečieme. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vodou.
    Mäso vyberieme a uložíme na teplom mieste.
    Výpek zlejeme do rajnice, pridáme horčicu, biele víno, smotanu premiešanú s hladkou múkou a za stáleho miešania povaríme.
    Omáčkou polejeme upečené mäso a posypeme oreganom.
Top