Balánsky plameň
600 g bravčového mäsa zo stehna, 60 g údenej slaniny, 100 g šampiónov, 80 g cibule, 100 g tuku, 150 g sterilizovaného leča, 3 strúčky cesnaku, feferónka, kečup, soľ, mleté čierne korenie, chili korenie, kapia, petržlenová vňať.

Balánsky plameň - príprava

    Umyté mäso odblaníme, nakrájame na rezance, pokrájame cibuľu a šampiňóny.
    V hlbšej panvici rozpálime tuk a opečieme na ňom pokrájanú slaninu.
    K slaninke pridáme osolené a okorenené mäso, ktoré za stáleho miešania opečieme.
    Keď je mäso na 80% hotové, pridáme pokrájanú cibuľu, huby, feferónky, cesnak.
    Nakoniec pridáme lečo a kečup. dochutíme chili korením, dodusíme, hotové prizdobíme kapiou, petržlenovou vňaťou.
Top