Obvaríme kapustové listy, medzitým umyjeme ryžu v horúcej vode a necháme stiecť. Na masti (1 PL) popražíme nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme mäso, ktoré krátko popražíme a dochutíme soľou, čiernym korením a sladkou paprikou. Už mimo sporáka k tejto zmesi pridáme ryžu, paprikovú nátierku, paradajkový pretlak 1,5 -2 dcl, kečup 1PL, vajce a premiešame. Touto zmesou plníme kapustné listy - holubky. Na dno hrnca nakrájame zvyšnú kapustu na kocky a na ňu ukladáme nahusto holubky. Zalejeme najprv malým množstvom studenej vody, potom pridáme zvyšný paradajkový pretlak, kečup 1PL a dolejeme vodu povrch. Dochutíme vegetou, dáme 1 PL masti a prikryté varíme asi 20min. Uvarené môžeme podávať s chlebom, smotanou alebo paradajkovou omáčkou.