Plnené žemle
Kategória: 
4 PORCIE ■ 8 žemlí ■ 1 bravčová alebo pečeňová paštéta ■ 3 lyžice oleja ■ 2 vajcia ■ 1 cibuľa ■ majorán ■ horčica ■ 200 ml smotany na šľahanie ■ mleté čierne korenie ■ soľ

Plnené žemle - príprava

    1. Zo žemlí odkrojíme vrchnú časť a ich striedku vydlabeme – aj z odkrojených klobúkov.

    2. Jedno vajce uvaríme natvrdo. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme vydlabanú striedku a opražíme. Po vychladnutí do zmesi pridáme posekané uvarené vajce a paštétu. Dochutíme soľou, majoránom, čiernym korením a horčicou. Pridáme jedno surové vajce a plnku dobre premiešame.

    3. Vydlabané žemle naplníme pripravenou plnkou. Odkrojené klobúčiky na chvíľu ponoríme do slanej vody (pozor, aby sa nepremočili) a položíme ich na vrch naplnených žemlí. Pečivo pokropíme smotanou a v horúcej rúre upečieme do chrumkava.
Top