Dvojfarebné čokoládové guľky
Kategória:
Tmavé guľky
100 ml smotany na šľahanie ,
100 g tmavej čokoládovej polevy ,
50 g čokolády na varenie ,
Biele guľky
100 ml smotany na šľahanie ,
100 g bielej čokoládovej polevy ,
40 g bielej čokolády ,
2 ČL stužovača šľahačky ,
30 g pomletých orechov ,
30 až 50 g pomletých piškót ,
Na obaľovanie:
Postrúhaná čokoláda ,
kakao ,
podrvené pistácie
Dvojfarebné čokoládové guľky - príprava
Tmavé guľky: čokoládovú polevu nad parou necháme rozpustiť. Prilejeme smotanu, pridáme nastrúhanú čokoládu na varenie. Za stáleho miešania na miernom plameni prevaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky
na 5 až 6 hodín.
Potom dotuha vyšľaháme.
Mokrými rukami formujeme z masy menšie guľky.
Biele guľky: rozpustenú bielu čokoládu spolu so smotanou
a s nastrúhanou bielou čokoládou prevaríme.
Odstavíme, chladíme 5 až 6 hodín, pridáme stužovač šľahačky a vyšľaháme.
Pridáme pomleté orechy s piškótami, vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého tvarujeme guľky.
Jednotlivé guľky obaľujeme v postrúhanej čokoláde, preosiatom kakau alebo v podrvených pistáciách.
Kategória:
Tmavé guľky
100 ml smotany na šľahanie ,
100 g tmavej čokoládovej polevy ,
50 g čokolády na varenie ,
Biele guľky
100 ml smotany na šľahanie ,
100 g bielej čokoládovej polevy ,
40 g bielej čokolády ,
2 ČL stužovača šľahačky ,
30 g pomletých orechov ,
30 až 50 g pomletých piškót ,
Na obaľovanie:
Postrúhaná čokoláda ,
kakao ,
podrvené pistácie
Dvojfarebné čokoládové guľky - príprava
Tmavé guľky: čokoládovú polevu nad parou necháme rozpustiť. Prilejeme smotanu, pridáme nastrúhanú čokoládu na varenie. Za stáleho miešania na miernom plameni prevaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky
na 5 až 6 hodín.
Potom dotuha vyšľaháme.
Mokrými rukami formujeme z masy menšie guľky.
Biele guľky: rozpustenú bielu čokoládu spolu so smotanou
a s nastrúhanou bielou čokoládou prevaríme.
Odstavíme, chladíme 5 až 6 hodín, pridáme stužovač šľahačky a vyšľaháme.
Pridáme pomleté orechy s piškótami, vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého tvarujeme guľky.
Jednotlivé guľky obaľujeme v postrúhanej čokoláde, preosiatom kakau alebo v podrvených pistáciách.
na 5 až 6 hodín.
Potom dotuha vyšľaháme.
Mokrými rukami formujeme z masy menšie guľky.
Biele guľky: rozpustenú bielu čokoládu spolu so smotanou
a s nastrúhanou bielou čokoládou prevaríme.
Odstavíme, chladíme 5 až 6 hodín, pridáme stužovač šľahačky a vyšľaháme.
Pridáme pomleté orechy s piškótami, vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého tvarujeme guľky.
Jednotlivé guľky obaľujeme v postrúhanej čokoláde, preosiatom kakau alebo v podrvených pistáciách.