Dvojfarebné čokoládové guľky
Tmavé guľky 100 ml smotany na šľahanie , 100 g tmavej čokoládovej polevy , 50 g čokolády na varenie , Biele guľky 100 ml smotany na šľahanie , 100 g bielej čokoládovej polevy , 40 g bielej čokolády , 2 ČL stužovača šľahačky , 30 g pomletých orechov , 30 až 50 g pomletých piškót , Na obaľovanie: Postrúhaná čokoláda , kakao , podrvené pistácie

Dvojfarebné čokoládové guľky - príprava

    Tmavé guľky: čokoládovú polevu nad parou necháme rozpustiť. Prilejeme smotanu, pridáme nastrúhanú čokoládu na varenie. Za stáleho miešania na miernom plameni prevaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky
    na 5 až 6 hodín.
    Potom dotuha vyšľaháme.
    Mokrými rukami formujeme z masy menšie guľky.
    Biele guľky: rozpustenú bielu čokoládu spolu so smotanou
    a s nastrúhanou bielou čokoládou prevaríme.
    Odstavíme, chladíme 5 až 6 hodín, pridáme stužovač šľahačky a vyšľaháme.
    Pridáme pomleté orechy s piškótami, vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého tvarujeme guľky.
    Jednotlivé guľky obaľujeme v postrúhanej čokoláde, preosiatom kakau alebo v podrvených pistáciách.
Top