Ryba v smotanovej karí omáčke
Kategória: 
500 g morskej tresky , 2 šalotky , 1 ČL korenia na ryby , 2 PL hladkej múky , 2 PL oleja , 1/2 červenej čili papričky (možno nahradiť 1/4 ČL sušenej) , 1 ČL sypkej zeleninovej koreniacej zmesi , 3 ČL korenia karí , 200 g mrazeného hrášku , za hrsť lístkov stopkového zeleru , 250 g smotany na varenie , mleté čierne korenie , soľ

Ryba v smotanovej karí omáčke - príprava

    Filety z ryby rozmrazíme, osušíme a nakrájame
    na 2-centimetrové kocky.
    V miske zmiešame múku s korením na ryby a rybie kocky v nej obalíme.
    Zvyšky múky pred smažením oklepeme.
    Do hrnca dáme na rozpálený olej opražiť najemno nakrájanú šalotku.
    Pridáme kúsky ryby a restujeme, pokiaľ nezískajú jemný ružový nádych.
    Čili papričku opatrne zbavíme semienok a nasekáme na drobné kúsky, ktoré pridáme k rybám.
    Zalejeme trochou vody, ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou a karí korením.
    Prisypeme hrášok a dusíme asi 4 minúty pod pokrievkou. Pridáme najemno nakrájané lístky zeleru a zalejeme smotanou.
    Necháme prejsť varom a po minúte odstavíme.
    Vhodnou prílohou je ryža.
Top