Cestoviny so šampiňónmi
Kategória: 
300 g šampiňónov, 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 400 g väčších cestovín, soľ, 2 PL masla, štipku strúhaného muškátového orieška, mleté čierne korenie, 250 ml smotany na šľahanie, ½ viazaničky petržlenovej vňate, 100 g tvrdého strúhaného syra

Cestoviny so šampiňónmi - príprava

    Šampiňóny očistíme, umyjeme, nakrájame, cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame, vňať nasekáme.
    V hrnci zohrejeme maslo, pridáme šampiňóny, cibuľu, cesnak, premiešame, dochutíme štipkou muškátového orieška
    a korením.
    Tretinu zo smotany na šľahanie odlejeme, zvyšok prilejeme
    k šampiňónom, necháme povariť.
    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, zlejeme, necháme odkvapkať.
    Odloženú smotanu vyšľaháme, spolu s nasekanou vňaťou nakoniec vmiešame do omáčky.
    Cestoviny polejeme omáčkou, zľahka premiešame,
    pred podávaním posypeme strúhaným syrom.
Top