Kapor na červenom víne
Kategória: 
1 menšieho kapra , hladkú múku na obaľovanie , olej , 1 menšiu cibuľu , 2 bobkové listy , 2 PL kečupu , 1 kocku bujónu , 200 ml červeného vína , 4 zrnká nového korenia , 1 citrón , 1 PL posekanej petržlenovej vňate , mleté čierne korenie , soľ

Kapor na červenom víne - príprava

    Kapra umyjeme, očistíme a rozporciujeme.
    Každý kúsok osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v hladkej múke.
    Na panvici rozohrejeme olej a jednotlivé porcie ryby osmažíme z oboch strán.
    Odložíme do alobalu, aby nevychladli.
    Vo výpeku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme kečup, bobkové listy, nové korenie, bujónovú kocku rozpustenú
    v 100 ml teplej vody a červené víno.
    Premiešame a chvíľu povaríme.
    Hotovú zmes precedíme, vložíme do nej pripravené porcie kapra, kolieska citróna a na miernom ohni dusíme ešte
    asi 10 minút.
    Hotové jedlo posypeme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame so zemiakmi.
Top