Kapor na červenom víne
Kategória:
1 menšieho kapra ,
hladkú múku na obaľovanie ,
olej ,
1 menšiu cibuľu ,
2 bobkové listy ,
2 PL kečupu ,
1 kocku bujónu ,
200 ml červeného vína ,
4 zrnká nového korenia ,
1 citrón ,
1 PL posekanej petržlenovej vňate ,
mleté čierne korenie ,
soľ
Kapor na červenom víne - príprava
Kapra umyjeme, očistíme a rozporciujeme.
Každý kúsok osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v hladkej múke.
Na panvici rozohrejeme olej a jednotlivé porcie ryby osmažíme z oboch strán.
Odložíme do alobalu, aby nevychladli.
Vo výpeku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme kečup, bobkové listy, nové korenie, bujónovú kocku rozpustenú
v 100 ml teplej vody a červené víno.
Premiešame a chvíľu povaríme.
Hotovú zmes precedíme, vložíme do nej pripravené porcie kapra, kolieska citróna a na miernom ohni dusíme ešte
asi 10 minút.
Hotové jedlo posypeme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame so zemiakmi.
Podobné recepty
Kategória:
1 menšieho kapra ,
hladkú múku na obaľovanie ,
olej ,
1 menšiu cibuľu ,
2 bobkové listy ,
2 PL kečupu ,
1 kocku bujónu ,
200 ml červeného vína ,
4 zrnká nového korenia ,
1 citrón ,
1 PL posekanej petržlenovej vňate ,
mleté čierne korenie ,
soľ
Kapor na červenom víne - príprava
Kapra umyjeme, očistíme a rozporciujeme.
Každý kúsok osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v hladkej múke.
Na panvici rozohrejeme olej a jednotlivé porcie ryby osmažíme z oboch strán.
Odložíme do alobalu, aby nevychladli.
Vo výpeku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme kečup, bobkové listy, nové korenie, bujónovú kocku rozpustenú
v 100 ml teplej vody a červené víno.
Premiešame a chvíľu povaríme.
Hotovú zmes precedíme, vložíme do nej pripravené porcie kapra, kolieska citróna a na miernom ohni dusíme ešte
asi 10 minút.
Hotové jedlo posypeme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame so zemiakmi.
Každý kúsok osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v hladkej múke.
Na panvici rozohrejeme olej a jednotlivé porcie ryby osmažíme z oboch strán.
Odložíme do alobalu, aby nevychladli.
Vo výpeku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme kečup, bobkové listy, nové korenie, bujónovú kocku rozpustenú
v 100 ml teplej vody a červené víno.
Premiešame a chvíľu povaríme.
Hotovú zmes precedíme, vložíme do nej pripravené porcie kapra, kolieska citróna a na miernom ohni dusíme ešte
asi 10 minút.
Hotové jedlo posypeme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame so zemiakmi.