2 plátky hriankového chleba ,
100 g kreviet ,
20 ml koňaku ,
1 strúčik cesnaku ,
20 g nastrúhaného parmezánu ,
50 g majonézy ,
1 PL nasekaných byliniek ,
worcesterskú omáčku ,
soľ ,
1 PL olivového oleja na vymastenie plechu ,
petržlenovú vňať alebo pažítku na ozdobenie
Krevetové hrianky - príprava
Plátky chleba opečieme.
Krevety pokvapkáme koňakom a necháme 30 minút marinovať. Cesnak olúpeme, prelisujeme a zmiešame s majonézou, nastrúhaným parmezánom a bylinkami.
Výrazne osolíme a ochutíme worcesterskou omáčkou.
Rúru predhrejeme na 200°C.
Krevety necháme odkvapkať, rozdelíme na opečené hrianky
a prelejeme ochutenou majonézou.
Krevetové hrianky poukladáme na plech vymastený olivovým olejom a vložíme do horúcej rúry a zapekáme asi 5 minút. Hotové ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.