Krevetové hrianky
Kategória: 
2 plátky hriankového chleba , 100 g kreviet , 20 ml koňaku , 1 strúčik cesnaku , 20 g nastrúhaného parmezánu , 50 g majonézy , 1 PL nasekaných byliniek , worcesterskú omáčku , soľ , 1 PL olivového oleja na vymastenie plechu , petržlenovú vňať alebo pažítku na ozdobenie

Krevetové hrianky - príprava

    Plátky chleba opečieme.
    Krevety pokvapkáme koňakom a necháme 30 minút marinovať. Cesnak olúpeme, prelisujeme a zmiešame s majonézou, nastrúhaným parmezánom a bylinkami.
    Výrazne osolíme a ochutíme worcesterskou omáčkou.
    Rúru predhrejeme na 200°C.
    Krevety necháme odkvapkať, rozdelíme na opečené hrianky
    a prelejeme ochutenou majonézou.
    Krevetové hrianky poukladáme na plech vymastený olivovým olejom a vložíme do horúcej rúry a zapekáme asi 5 minút. Hotové ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Top