300 g údeného lososa,
120 g termizovaného syra Lúčina ,
80 g smotanového topeného syra ,
300 ml hustej kyslej smotany ,
10 g želatíny v plátkoch ,
šťavu z 1/4 citróna ,
1 PL kôpru ,
mleté čierne korenie ,
soľ
Terina z lososa - príprava
Filety údeného lososa pokrájame na 2 až 3 cm plátky.
Kôpor opláchneme a nasekáme.
Lúčinu vymiešame s topeným syrom.
Pridáme kyslú smotanu, citrónovú šťavu, podľa chuti soľ, mleté čierne korenie a nasekaný kôpor.
Želatínu pripravenú podľa návodu vmiešame do smotanovej zmesi.
Podlhovastú menšiu formu vystelieme potravinárskou fóliou. Na dno formy rozložíme jednu tretinu pokrájaného údeného lososa a zalejeme ho polovičnou časťou smotanového krému. Na krém uložíme znova ďalšie plátky lososa, ktoré zalejeme zvyšným krémom.
Ukončíme vrstvou lososa, prikryjeme fóliou a odložíme odstáť na chladné miesto na celý deň.
Odležanú terinu pokrájame na kúsky a ozdobíme čerstvým kôprom.
Podávame s nakrájanou bagetou.